Kako bi bilo...

Singl žena i grad

„Krajnje je vreme da upoznaš nekoga, ja ću da ti objasnim kako se to sada radi, slušaj mene i očas posla ćeš naći finog momka!“

Zamislite da ste sticajem životnih i drugih okolnosti poslednjih nekoliko godina singl. Zamislite zatim da imate dobru prijateljicu koja je pomno ispratila Sex i grad i prigrlila stil života gde savremena žena pored poslovnih obaveza, ako je sama, mora da se potrudi da upozna adekvatnog čoveka. Što važi i za slobodne drugarice – pa je rešila da upotrebi svoje višegodišnje iskustvo i mene neuku nauči šta, kako i gde.

I evo kako je to bilo:

Prvi pokušaj:

Odabrati fensi lokal gde se okupljaju ugledni dobrostojeći gosti adekvatnih godina. Znate ono, biznismeni 40+ koji mogu sebi da priušte blejanje i ispijanje kafa u radno vreme. Smestiti se u separe sa laptopom, kafom i vitaminskim napitkom. Vredno raditi na prevodu, blogu ili štagod. I čekati da vam priđu. Pri tome je dozvoljeno diskretno iskosa zagledati eventualni predmet interesovanja, ali je najvažnije da ostavite utisak žene u trendu, čitaj skockane i vrlo busy.

U redu, rešila ja da prihvatim savet iskusnije od sebe. Utrošila sat vremena na izradu prirodnog izgleda. I još pola sata kod frizera, ne bih li nabacila razbarušeni look, znate ono, prvo lokne a onda specijalan sprej od kojeg lokne postaju griva, pa još lak zvani cement… garderobu sam odabrala još prethodno veče.

Popila dve kafe, tri ceđene pomorandže i jednu kiselu. Ništa. Uspela sam doduše da sastavim dva inspirativna bloga pa makar mogu reći da sam isplatila trošak ovog prvog pokušaja.

Idemo dalje:

Naredni se odvijao u poznatom Vine baru, gde smo udruženim snagama pijuckale vino, odglumile ćaskanje i trudile se da privučemo pažnju mladih bankara iz susednog separea, ali tako da oni to ne primete. Nisu primetili.

Nikada ne gubiti nadu:

Zatim je na red došao popularan kafić nekada popularnog manekena, jer „tamo se okuplja prava ekipa, najinteresantniji frajeri, oni koji imaju šta da kažu“. Obradovala sam se: džabe izgled, džabe pare ako nemate o čemu da pričate. Doterale se nas dve u stilu, štikle, džins i šljokice, premazale ratnim bojama i uletele u lokal, spremne na akciju. Šta da vam kažem, unutra samo muškarci… koji su svi do jednog piljili u ekrane sa prenosom fudbalske utakmice! Bili su veoma rečiti, ali ne na temu koja je nas zanimala.

Upornost se (nekada) isplati:

Naš poslednji zajednički pokušaj odigrao se na proslavi rođendana osmišljenoj kao „White party“. Svi smo zamoljeni da dođemo odeveni u belo; letnje veče, romantična atmosfera, fina zakuska, penušava pića…
Obećana ekipa svela se na dva sredovečna ugojena rođaka slavljenika. Jesu došli u belim majicama ali iz nekog razloga nisam poželela da se sa njima zbližim.

 

Pošto smo iscrpele sve mogućnosti, moja prijateljica je nastavila da uspešno plovi po moru poželjnih udvarača; ja sam, pak, produžila svoj singl život bez daljih planova da skoro promenim status. Doduše, zatećićete me ponekad kako koncentrisano piljim u laptop, kuckam i ispijam kafe. Možda baš pišem ovaj blog. Nemojte me prekidati ako nemate ozbiljne namere!

 

(Foto: Sever Zolak)

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Duska
  October 3, 2017 at 10:26 pm

  Super post ☆

  • Reply
   vs
   August 5, 2019 at 10:18 am

   hvala puno!

Leave a Reply