Ljubav

Seks nije važan, ali ljubav jeste

Sećate li se filma Kad je Hari sreo Sali? Mogu li žena i muškarac biti prijatelji? Da li seks utiče na prijateljstvo? Da li seks kvari prijateljski odnos, i pretvara ga u nešto sasvim drugo?

Nedavno mi je čovek koji mi se dopao objasnio da je seks sastavni i produženi deo prijateljstva i da je prirodan baš kao i potreba za hranom ili kretanjem. Seks je za njega spontani vid komunikacije između žene i muškarca. Naposletku je istakao da je vodio ljubav sa svakom od svojih ženskih prijateljica, jer je normalno da sa prijateljima deliš ama baš sve. Prijateljice su time unapređene u vrlo dobre prijateljice (da ne upotrebim sočniji izraz)…. Na moje pitanje: „da li smo nas dvoje prijatelji?“ odgovorio – „ne.“

Malo je reći da sam se prenerazila… dobro je što nije znao da mi je drag, još bih ispala smešna! I šta sad? Bacila sam pogled na njegovu FB stranu, kad ono stvarno! Fotografija sa atraktivnom crnkom ajkulastog osmeha već na prvom postu… a ispod nje, laka polemika drugih ljubomornih prijateljica na temu privatne svojine… Ups…Bolje da ne gledam dalje. Da li je moguće da mi se dopao moderni Kazanova, ili don Žuan?!

Ja sam romantična duša. Dobro, priznajem da mi veze iz strasti nisu strane. Ali žene su prirodni čuvari gnezda, čak i kada se upustimo u prolaznu aferu, duboko u sebi uvek se zapitamo, nije li to možda ljubav? Dve od mojih veza nastale su iz prijateljstva, ali su potrajale dugi niz godina. Nijedna ljubavna priča ne može opstati, ako partneri nisu pre svega prijatelji. To međutim ne znači da sam poželela da imam vezu sa svim mojim prijateljima muškog pola, daleko od toga.

Sex nije važan? Za mene ipak jeste. Jer kao proverena romantičarka, nikada se nisam upustila u vezu sa osobom prema kojoj nisam gajila emocije. Ništa lepše od sjaja u očima i iščekivanja poruke, poziva ili susreta. Anticipacija razvlači usne u široki osmeh a srce lupa sve jače.

Ima nas raznih na ovoj planeti, i to je dobro. To je zapravo sjajno,  život bi bio dosadan kada bismo svi bili isti i imali iste stavove i nazore. Ja uživam u razmenama mišljenja sa ljudima različitim od mene. Svaki put čujem ili naučim nešto novo, i takvi razgovori za mene su sto puta zanimljiviji od banalnog ćaskanja. Ostaje samo da vidim kuda će me te razmene odvesti. Znate kako se kaže, gde ima dima…

 

 (foto: Sever Zolak)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply