Ljubav

O horoskopskim znacima, karakteru i ljubavnim vezama

karakter

Ako  zbog naslova mislite da ću ovde elaborirati osobine pojedinih horoskopskih znaka, grešite. Stvar je u tome što sam nedavno na internetu naišla na malo drugačija tumačenje, pa sam se bacila u razmišljanje. Dakle ovako: ja sam decembarsko dete, strelac u horoskopu. Moj prvi momak bio je blizanac. Kasnije sam bila udata za jarca, a otac mog deteta rođen je u znaku ovna. … Vrlo šareno, zar ne? Horoskop koji sam pre neki dan pročitala tvrdi da su strelac i ovan fantastičan spoj, dva snažna vatrena znaka od kojih sve pršti. Hm… ne znam baš. Čovek je toliko šarao da nikakva astrologija tu nije mogla da mi pomogne niti njega da promeni.
Pitam se mogu li se naši karakteri definisati kroz horoskopske znake? Za strelce kažu da se prepoznaju po tome što javno prepričavaju ono što drugi govore u četiri oka. Ima u tome istine. Činjenica je da ponekad imam dugačak jezik i da u najboljoj nameri ne umem da ćutim kada bi trebalo. Umem da budem netaktična, ali znajte da su mi namere uvek dobre. Tako da vas unapred molim za oproštaj zbog budućih grešaka.

No dakle, imajući u vidu da sam tokom svog dosadašnjeg emotivnog života pokazala ozbiljnu nedoslednost i potpuno nepoštovanje astroloških zakonitosti, odlučila sam da se opametim i nadalje povedem računa o tome u koga se zaljubljujem i s kim ću biti u vezi. Molim stoga udvarače da to imaju u vidu.

Prva ljubav, zaborava nema? Možda… nedavno sam se zatreskala baš u blizanca, junsko dete, zamislite to! Šta kaže horoskop? Blizanac je dvojni znak; jednog trenutka mislite da mu se dopadate, sledećeg… da je ravnodušan, čak i da ga nervirate. Hmm… ima nečeg u tome, jer baš je tako i bilo. Videh potom da je čovek na svoj instagram okačio fotografiju grafita sledećeg sadržaja: „Seul l’amour nous sauvera“ – ljubav nam je jedini spas.
Da li je? Mogu li ljudi različitih karaktera, različite prošlosti, životnih navika, afiniteta, karaktera, postati srećan i uspešan spoj? Mogu li dvoje koji na prvi pogled nemaju ama baš ništa zajedničko, pronaći zajedniči jezik i preći zajedno makar deo puta? Verujem da mogu – ako se rodi iskrena ljubav, ako postoji volja za razumevanjem i međusobnom podrškom.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply