Luda žena

Kako zamalo da postanem belosvetska influenserka

influenserka

Pre nekoliko godina sa velikim kašnjenjem uključila u savremene digitalne trendove i shvatila da imam mnogo toga da naučim, ne samo o društvenim mrežama već i o ljudskoj prirodi.

Svašta se u digitalnom svetu može videti. Ima interesantnih postova, nailazila sam i na vrlo važne informacije jer su društvene mreže u suštini negde zamenile televiziju i ostale medije „stare škole“. Sada, kada želim da vidim šta ima novo, prelistam internet. Ako me zanima šta se nosi, pregledam društvene mreže. I tako dalje.

S druge strane, društvene mreže su idealno mesto za plasiranje dezinformacija i gluposti, i pravo mesto za podilaženje sujetama.

Na društvene mreže povremeno kačim sadržaj za koji smatram da može druge da zainteresuje. Ili jednostavno postavim neku dobru fotku, jer sam u ono malo slobodnog vremena koje nemam – fotograf amater.

Pratim javni deo života prijatelja i poznanika, čitam među redovima iskrenih ili naduvanih objava… Tako se valjda danas živi. I to je u redu, bilo bi dosadno kada bi sadašnjost bila nalik na prošla vremena.

Uselila sam se i na Instagram, naravno. Kud svi, tu i ja. Da bi stvar bila zanimljivija, imam nekoliko profila – privatni, zatim profil za ovaj blog, pa još neke vezane za druge blogove kojima se zanimam. I baš kao i svi ostali, kačim svašta nešto, u zavisnosti od raspoloženja, motivacije i fotografija kojima raspolažem.

Još uvek nisam uspela da ukapiram kako neke totalno muljave i bezlične, da ne kažem ružne slike uspevaju da prikupe na stotine lajkova, a nije reč o javnim ličnostima. Nije mi jasno, ali nema veze, trudim se ja i dalje da stavljam lep sadržaj, pogotovu na moj privatni profil. Ko zna zašto to može da bude dobro.

I… juče… ničim izazvana… stiže mi privatna poruka.
Kaže ovako: “Hej, ja sam Sesilija, marketing menadžer firme C……a. (ovo ja prevodim sa engleskog. Ko li je pa sad to?) Rado bismo vas uključili u naš tim ambasadora, vaš Instagram je neverovatan (opa, moj trud i talenat će da se isplate). Ako ste zainteresovani, javite nam se porukom na naš profil i dobićete detaljnije informacije”.

Eto! Eto! Već sam sebe videla među influenserkama svetskog glasa, kako kačim stilizovane fotke sa tagovima C……a– šta god to bilo (juju, valjda je nešto decentno u pitanju) i putujem pronoseći slavu brenda čiji sam postala ambasador.

Jupiii, moje zalaganje i talenat su se isplatili. Jeste da imam tek nekih 400 pratilaca ali je Cecilija uspela da prepozna talenat, kvalitet i viziju…

Ok, odem ja brzo na taj drugi profil da vidim šta nude.

Evo i Cecilije, odmah raspalila po komplimentima, a ja kao svako glupo žensko padam na to.

Kaže dakle ona, “vaš profil nam savršeno odgovara”.

Hvala draga, pošto sam videla da C……a valja satove, odmah sam zamislila da se kao naše Zoka ili Tamarica slikam u dioru sa zlatnim satom na ruci, kojom nehajno sklanjam pramen kose sa lica dok koračam ka Ajfelovoj kuli (ili fontani di Trevi, štagod). Elan mi je malkice splasnuo kad sam videla da satovi koštaju cirka 60 evra. No dobro, uz diora valjda može da se nosi i jeftiniji sat, na instagram fotkama se ne vidi cena.

Elem, Ceca mi je ponudila sledeće: popust na 30 % za kupovinu sata (znači za brend ambasadorku specijalna cena od 40 evra, baš su se otvorili) kao i takozvana šifra za lični popust od 15% za one koji budu kupovali preko mene. Na taj način bih ja zaradila 10 evra po prodatom satu, časna Cecina reč!

Pored neverovatne privilegije da jeftin sat dobijem još jeftinije, pored mogućnosti da zgrnem veliku lovu tako što će mojih 400 pratioca da navale na moj popust, Cecilija mi je još i ponudila da moje fotke sa satovima šeruje na profil C……a kako bih postala još popularnija nego što sam sada.

Predamnom je dakle bila fenomenalna influenserska budućnost, čuvajte se devojke, uskoro ćete sve pasti u zaborav!

Nego, kad sam još jednom pogledala sajt sa satovima, nekako nisam imala želju da uložim ni tih 40 evra u kupovinu, mada mi je bilo jasno da bi to zasigurno moju influensersku karijeru lansiralo u zvezde za tren oka.

Odgovorila sam Ceciliji da trenutno ne planiram nabavku novog sata (nisam htela da je uvredim činjenicom da nosim Tissot), ali da ću se rado slikati sa prelepim C……a komadima ako bude tako dobra i pošalje mi neki na kućnu adresu.

Od Cece nisam dobila ni pozitivan ni negativan odgovor. Samo jedno prelepo Image result for red hart  za koje nisam sigurna šta je tačno trebalo da znači.

Valjda me i dalje gotivi, iako joj očito neću postati ni ambasador a ni kupac.

 

p.s. Morala sam da sakrijem ime tog renomiranog brenda, da me slučajno ne bi tužili kako ih zaboga klevetam da su pokušali da me prevare na jeftin način.

 

 

fotografija: Katarina Milošević

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply